«Εγκεκριμένος Προμηθευτής» για τα προγράμματα «Ψηφιακά Εργαλεία MME» & «Ψηφιακές Συναλλαγές»

www.kynagogos.gr

   Γεννήθηκα το 1965 στην Αθήνα στην οποία και διαμένω από τότε .

Σπούδασα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη σχολή Θετικών Επιστημών στο Τμήμα Γεωλογίας και αποφοίτησα με τον χαρακτηρισμό βαθμού Λίαν Καλώς .Δεν θεώρησα όμως ότι ήταν Λίαν Καλώς να ασχοληθώ επαγγελματικά με κάτι που αγαπούσα λίγο λιγότερο, κι έτσι εργάζομαι ως εκπαιδευτής σκύλων και αυτή την επιλογή μου την χαρακτηρίζω  με ‘Aριστα.

     Βλέπετε  λοιπόν ότι το να μιλάει κανείς για τον εαυτό του είναι τουλάχιστον άκομψο αν όχι ψεύτικο , σαν τη διαφήμιση που μόνο καλά λόγια πρέπει να πει για το προϊόν της, δανειζόμενος λοιπόν τη άποψη του Καθηγητή Πανεπιστημίου Ευάγγελου Παπανούτσου ότι “η διδασκαλία είναι τέχνη”, μια παρόμοια τέχνη ασκώ και εγώ από το 1991.

   Προσπαθώντας να βρω τα κοινά σημεία της παιδαγωγικής πανεπιστημιακής μου γνώσης με τη γνώση μου πάνω στην εκπαίδευση των σκύλων, δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο πολύ θα ταυτίζονταν και πόσο πολύ θα με βοηθούσε να δω τους μαλλιαρούς μου μαθητές με καθαρά άλλη ματιά από την συνηθισμένη.

    Παρακολουθώντας ακόμα και τώρα την παιδαγωγική όχι από το ίντερνετ αλλά σεμιναριακά και ιδιαίτερα όχι του παραδοσιακού αλλά του δημοκρατικού προτύπου, εφαρμόζω τα μαθήματα των σκύλων μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης και προσέγγισης.

    Στο τεχνικό μέρος τώρα έχω κατασταλάξει ότι η εκπαίδευση των σκύλων πρέπει να γίνεται φυσικά χωρίς βία σε πραγματικές συνθήκες  (στο σπίτι – στη κίνηση – στο δρόμο – στο πάρκο) – in vivo δηλαδή – πάντα με τη παρουσία του ιδιοκτήτη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, και όχι μακριά του – in vitro – σε ένα περιβάλλον στερούμενο πραγματικών συνθηκών.

    Τα ιδιαίτερα μαθήματα εκπαίδευσης σκύλων  είναι λοιπόν το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει ο εκπαιδευτής σε ιδιοκτήτη και σκύλο.

Επειδή ποτέ δεν εμπιστεύτηκα την εκπαίδευση και την ψυχολογία των σκύλων που εκπαιδεύω σε υποτιθέμενους βοηθούς και παρατρεχάμενους, και προσπαθώντας να ενεργοποιήσω ακόμα περισσότερο τους ιδιοκτήτες ζώων στον  έλεγχο των δήθεν εκπαιδευτών σε αυτή τη γενικότητα της εκπαίδευσης που το πρωί πουλάει σκυλιά και το βράδυ τα εκπαιδεύει , έχω εισάγει  το Δελτίο Εκπαίδευσης και Συμπεριφοράς.

     Ένα έντυπο που υπογράφω το επίπεδο που έφτασε ένας σκύλος, αλλά και αναρτώ στο site αυτή την αξιολόγηση για τα ικανότερα σκυλιά.    Αυτό τον τρόπο ακολουθώ λοιπόν και θα είναι χαρά μου στα χρόνια που έρχονται  να δω τον σκύλο αλλά και τα άλλα ζώα συντροφιάς, τα οποία μετέχουν της κοινωνικογνωστικής μάθησης  κατά το μοντέλο μίμησης προτύπων του Badura, να μην αντιμετωπίζονται ειδικά από επαγγελματίες μόνο σαν μειωμένες συνειδητότητες και εύχομαι το πρώιμο στάδιο μάθησης βασιζόμενης σε “εξαρτημένα ερεθίσματα” το οποίο μελέτησε ο Pavlov να παραμείνει ως μονοθεραπεία μόνο στα βιβλία που περιγράφουν απαρχαιωμένα πειράματα της φυσιολογίας της μάθησης.

  Βαγγέλης  Ρήγας     

  Εκπαιδευτής  – Κυναγωγός  Παιδαγωγικής  Εκπαίδευσης 

Μέλος  του  Πανελληνίου  Συλλόγου  Εκπαιδευτών  Σκύλων – ΠΑ.Σ.ΕΚ.Σ. 

τηλ επικ :  211 0122926      697 38 38 020

  

Μερικά λόγια

Η κατασκευή e-shop σας δίνει τη δυνατότητα να πουλάτε τα προϊόντα σας σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος χωρίς να έχετε τα λειτουργικά έξοδα ενός φυσικού καταστήματος.

Κατασκευή eshop - Δείτε περισσότερα

Ζητήστε να σας καλέσουμε

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα και το τηλέφωνο σας και πατήστε στο κουμπί "call me back" κι ένας εκπρόσωπος του τμήματος μας θα σας καλέσει το συντομότερο.